Groenendijk: "Tegen Groningen niet zo eenvoudig als het lijkt"

5 oktober 2018, 11:30

Alfons Groenendijk is op zijn hoede voor FC Groningen. ADO Den Haag treft de tobbende Groningers zaterdag in eigen huis. "Als je ziet wat voor mogelijkheden Groningen heeft in hun selectie, dan wordt het echt niet zo eenvoudig als het lijkt", stelt de trainer van de huidige nummer tien.

"Sterker nog: we moeten echt op onze hoede zijn en zelf goed zijn om te kunnen winnen. Het vertrouwen is wel aanwezig bij ons. Dat moeten we, door er heel veel energie in te stoppen, vertalen naar een goede wedstrijd", vervolgt Groenendijk op de website van ADO.

Zijn eigen ploeg maakte in de wedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen (1-1) vooral na rust een goede indruk. "We waren in de tweede helft van beide duels de baas op het veld, maar hadden er meer uit kunnen halen. We moeten beter aanvoelen dat we de volle buit konden meenemen in zulke wedstrijden", aldus de oefenmeester.

Groenendijk is voorzichtig met Erik Falkenburg, die door een enkelblessure al een tijdje niet inzetbaar is. Misschien dat hij tegen Groningen inzetbaar is. "Of dat haalbaar is durf ik nog niet te zeggen. We moeten het van dag to dag bekijken, omdat hij van een pittige blessure terugkomt."

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen