Van de Looi roept debutanten op met het oog op toekomst

5 oktober 2018, 12:57   Bijgewerkt: 5 oktober 2018, 16:58

Erwin van de Looi heeft een flink aantal debutanten bij Jong Oranje gehaald: onder anderen Perr Schuurs, Jaïro Dilrosun, Tyrell Malacia en Maarten Paes zitten bij de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Letland en Oekraïne. Omdat die alleen in theorie nog belangrijk zijn, staan er opvallend veel jonge spelers op de definitieve lijst. Vanuit het grote Oranje is Justin Kluivert bij de groep gekomen.

Voor Sherel Floranus (SC Heerenveen), Juninho Bacuna (Huddersfield Town), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo) en Kaj Sierhuis (Ajax) betekent dat ze hun debuut nog moeten uitstellen. De jonge talenten zaten wel voor het eerst bij de voorselectie, maar behoren niet tot de definitieve groep. Joël Drommel, hij besloot tijdens de vorige periode om Jong Oranje te verlaten, zit zoals verwacht ook niet bij de definitieve selectie.

"Op basis van de resultaten zoals die zijn geweest, we hebben ons niet gekwalificeerd en dat betekent dat je ook kijkt naar de volgende voorronde", aldus bondscoach Van de Looi. "Ook op basis daarvan hebben we geselecteerd. Uiteraard hebben we wel gekeken of zij de kwaliteiten voor Jong Oranje hebben. Dat hebben we aangevuld met een aantal meer ervaren spelers, die het team kunnen helpen om een goed niveau te halen." Onder anderen Guus Til, Thomas Ouwejan en Timothy Fosu-Mensah zijn het kind van de rekening geworden.

Lees ook: De theoretische kans die Jong Oranje heeft op een EK-ticket

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen