Hoofdrol voor Gustafson: "Voor mij is het een penalty"

6 oktober 2018, 09:44

Bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en NAC Breda was de gegeven penalty van Björn Kuipers natuurlijk het meest opvallende moment van de wedstrijd. De leidsman floot voor een pingel na licht contact tussen Simon Gustafson en NAC-captain Menno Koch. Gustafson vond de beslissing terecht. "Ik vind dat er vaker penalty's gegeven mogen worden."

Aan FOX Sports vertelt Gustafson over hoe hij het penalty-moment beleefde. "Ik ren en val achterover. Voor mij is het een penalty. Ik begrijp dat het er niet zo uitziet, maar zo kun je iemand niet vasthouden." Volgens Gustafson zijn aanvallers en middenvelders vaker slachtoffer van fysiek contact binnen de zestien. "Het gebeurt te veel dat spelers vastgehouden worden. Ik vind dat er vaker penalty's gegeven mogen worden."

Naast de penalty maakte Gustafson ook met zijn voeten veel indruk tegen de Brabanders. De Zweed scoorde vrijdagavond twee keer voor Dick Advocaat en zijn mannen.  "Ik ben nu heel erg blij. We waren de eerste zeventig minuten goed, daarna werden we slordig. Zij kwamen beter in de wedstrijd. Dat mag niet gebeuren. Gelukkig wonnen we de wedstrijd en hebben we drie punten. Die hadden we nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen