Lof voor Wormuth: "Vonden Frank allemaal de beste"

6 oktober 2018 – Onder leiding van de Duitse coach Frank Wormuth is Heracles Almelo voorlopig de sensatie van de Eredivisie. De Heraclieden staan samen met Ajax en Feyenoord op een gedeelde tweede plek in de Eredivisie en technisch directeur Mark-Jan Fledderus en rechtsback Tim Breukers geven de trainer alle credits: "De eerste drie trainingen renden we al over de stadiontrappen."

Lof voor Wormuth: "Vonden Frank allemaal de beste"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Duitser was voorafgaand aan zijn club in Almelo relatief onbekend in Nederland. Op zijn cv pronkten clubs als SC Pfullendorf en SSV Reutlingen. Technisch manager Mark-Jan Fledderus wist desondanks al snel dat hij Wormuth, die ook zes jaar lang trainer van Duitsland Onder 20 was, naar Nederland moest halen. Ook de medebeslissers waren snel overtuigd: "Ze vonden Frank allemaal de beste."

En met succes, want na zeven wedstrijden staat Heracles vierde in de Eredivisie. Tim Breukers weet nog goed hoe de eerste dagen onder leiding van Wormuth verliepen. "Ik dacht: even een beetje warm worden, lekker positiespel spelen en veel partijtjes afwerken", zo verklaart hij tegenover de NOS. Het liep echter iets anders. "De eerste drie trainingen renden we al over de stadiontrappen. Toen merkte je al een groot verschil. Volgens mij hebben we in de eerste acht weken geen enkel partijtje gedaan."

Wormuth is volgens Breukers een vernieuwer. "Het is puur dingen erin slijpen, tot in den treure. Volgens de trainer heeft het brein vijftienhonderd tot tweeduizend herhalingen nodig om iets een automatisme te maken." Ook met het terugspelen op de keeper – toch een Hollandse ziekte -  heeft de coach afgerekend volgens Breukers. "Wormuth wil niet dat wij de bal terugspelen op de doelman, die vervolgens het spel verlegt. We verliezen liever de bal op hun helft. Dan is de goal van de tegenstander ook een stuk dichterbij."

Zondag blijkt of Heracles de uitmuntende start van het seizoen kan voortzetten. Dan spelen Wormuth en co de uitwedstrijd tegen Vitesse. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd