Siem de Jong helpt Sydney FC met vrije trap aan finaleplaats

6 oktober 2018, 14:29

Siem de Jong heeft Sydney FC geholpen aan een plek in de Australische bekerfinale. De middenvelder maakte zaterdag via een fraaie vrije trap zijn eerste goal voor de club en droeg daarmee bij aan de 0-3 eindstrand in de halve finale van de FFA Cup.

Na een uur zorgde De Jong, die voor een seizoen gehuurd wordt van Ajax, voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De middenvelder schoot een vrije schop uitstekend binnen en zorgde daarmee voor de 0-2. Eerder scoorde Trent Buhugiar al en een kwartier voor tijd benutte Adam Le Fondre een pingel tegen Western Sydney Wanderes: 0-3.

De Jong was natuurlijk tevreden na afloop. Hij mag zich immers opmaken voor een nieuwe finale in zijn carrière "Ik heb meerdere finales gespeeld in mijn carrière en de sfeer is altijd fantastisch. Uiteindelijk draait als voetballer alles om het winnen van prijzen en hopelijk gaan we de beker winnen."

Bij zijn coach Steve Corica heeft De Jong in ieder geval punten gescoord. "Siem heeft zich heel snel aangepast. Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid en het is mooi voor hem dat hij nu zijn eerste doelpunt te pakken heeft."

Adelaide United is op 30 oktober de tegenstander in de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen