De Gier: "Hebben niet van Almere verloren, maar van onszelf"

6 oktober 2018, 16:15

NEC was samen met PSV de enige ongeslagen club in het Nederlandse profvoetbal, maar zag die status vrijdag in de container vliegen. Op bezoek bij koploper Almere City FC werd er met 1-0 verloren. Trainer Jack de Gier had op een beter resultaat gehoopt.

De Gier stapte in de zomer over van Almere City naar NEC en baalde daardoor extra van het verlies. "Ja, je speelt hier tegen je oude club en je wilt winnen. Ik denk dat we niet goed genoeg waren. We hebben niet van Almere verloren, maar van onszelf. Volgens mij heeft Almere één lange bal gespeeld uit dom balverlies van ons en daar hebben ze uit gescoord", zegt de coach tegen Omroep Gelderland.

"Verder heb ik weinig kansen geteld van Almere. Maar het veldoverwicht dat we hebben met name de eerste helft, moeten we uitdrukken in doelpunten. En daarna nog wat mogelijkheden uit spelhervattingen en dat moet je de mazzel hebben dat die bal die Plattel op miraculeuze wijze pakt, erin gaat. Dan heb je nog een puntje. Niet omdat Almere zo goed was, maar wij waren onder de maat", klinkt het.

NEC staat nu vijfde met vijftien punten uit acht duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen