Krankzinnige zege Dortmund op Augsburg, weer winst Schalke

6 oktober 2018, 17:27

Borussia Dortmund heeft zaterdag laten zien dat het over de nodige veerkracht beschikt. Tegen FC Augsburg kreeg de topclub veel tikken te verduren, maar won het alsnog. Na een zinderende wedstrijd die heen en weer ging, eindigde het dankzij een prachtige slotfase in 4-3. Ondertussen boekte Schalke 04 de tweede zege op rij en bleef Hertha BSC steken op een 0-0 gelijkspel tegen FSV Mainz 05.

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4-3

FC Augsburg staat stevig in de middenmoot en moet absoluut niet onderschat worden. De formatie speelde eerder al gelijk bij Bayern München en maakte het zaterdag ook Dortmund zeer lastig. Alfred Finnbogason zette Augsburg vroeg op voorsprong en daarna ging het heen en weer. Paco Alcacer maakte na een uur gelijk, maar via Philipp Max kwam Augsburg daarna weer op voorsprong (1-2). Het bleek de aanzet van een krankzinnige slotfase. In de laatste tien minuten werd er vier keer gescoord. Alcacer en Mario Götze zorgden met goals in de 84ste minuut voor een 3-2 stand, maar Augsburg kwam terug. Michael Gregoritsch leek zijn ploeg drie minuten voor tijd aan een punt te helpen. Het laatste woord was echter toch weer aan de thuisclub. Alcacer voltooide zijn hattrick met een doelpunten in extremis, waardoor Dortmund de koppositie heeft verstevigd. Bij Augsburg speelde Jeffrey Gouweleeuw de hele wedstrijd mee.

Fortuna Düsseldorf - Schalke 0-2

Het heeft even geduurd, maar Schalke 04 heeft de smaak eindelijk te pakken. Vorige week werd er in de zesde speelronde voor het eerst gewonnen en ook vandaag was het prijs. Promovendus Fortuna Düsseldorf werd zakelijk met 0-2 opzij gezet. In een tijdsbestek van zes minuten sloeg Schalke 04 toe tussen de 47ste en de 53ste minuut. Weston McKennie en Guido Burgstaller loodsten de uitploeg naar een 0-2 zege. Schalke krabbelt daardoor enigszins op en passeert Düsseldorf op de ranglijst. Schalke heeft zes punten, de promovendus vijf.

FSV Mainz 05 (9,8) - Hertha BSC (4,13) 0-0

Hertha BSC heeft nagelaten om in het spoor van Borussia Dortmund te blijven. Vorige week wonnen de hoofdstedelingen van Bayern, maar een week later heeft de club die stunt niet verzilverd. Tegen het stugge FSV Mainz 05 werd er afgeblazen bij een 0-0 stand. Javairo Dilrosun deed 74 minuten mee, Karim Rekik maakte de negentig minuten vol.