Heerenveen walst al voor rust over De Graafschap heen

6 oktober 2018, 22:48

sc Heerenveen heeft na zes wedstrijden op rij zonder zege weer eens drie punten gepakt in de Eredivisie. In Doetinchem was een zeer zwak De Graafschap geen partij voor de Friezen: 0-5.

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na vijf minuten een enorme kans via Sam Lammers. Het lukte de spits net niet om een voorzet van Zeneli het doel in te glijden. Naast Lammers bezorgde ook Arber Zeneli de defensie van de thuisploeg in de beginfase problemen. Jurjus kon echter voorkomen dat zijn schoten doeltreffend waren. De Graafschap werd nauwelijks gevaarlijk, behoudens een vrije trap van Nijland en een kopbal van El Jebli die net naast het doel van Hahn ging.

Ook achterin lukte het De Superboeren niet om de tent dicht te houden, want zo'n tien minuten na de 0-2 werd het 0-3. Michel Vlap kon makkelijk naar binnenkomen en de bal in de verre hoek plaatsen. Een deel van de thuissupporters ging vervolgens naar huis. De mensen die bleven zitten zagen vier minuten daarna Vlap met een keurig stiftje zijn tweede van de avond maken. Owusu voorkwam daarna met een sliding nog de hattrick van Vlap, maar de wedstrijd was voor rust al lang en breed beslist.

Door de zege heeft sc Heerenveen weer wat lucht na een reeks van zes competitiewedstrijden op rij zonder overwinning. De ploeg van Jan Olde Riekerink stijgt hierdoor naar de achtste plaats. De Graafschap had al moeite met scoren dit seizoen, maar liet vanavond zien dat er ook verdedigend nog een hoop werk aan de winkel is. Na de interlandperiode wacht voor De Graafschap de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard, Heerenveen krijgt in eigen huis Ajax op bezoek.

Opstellingen en beoordelingen:

De Graafschap: Jurjus 6,5 ; Owusu 6, Abena 5,5 , Straalman 5,5 , Tutuarima 5,5 ; Olijve 5,5 , Bakker 5, Nijland 5 (69. Hamdaoui 5) ; Van Mieghem 6.5 (73. Burgzorg 4), Thomassen 5 (46. Vet 5) , El Jebli 6 

sc Heerenveen: Hahn 7; Floranus 7,5 , Høegh 7,5, Bulthuis 7,5, Pierie 7,5 ; Thorsby 7 (74. Kongolo - ) , Rienstra 7,5 , Vlap 8,5 (81. Van Amersfoort - ) ; Kobayashi 8 , Lammers  8,5 (87. Hornkamp -) , Zeneli 8

Man of the match: Sam Lammers

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen