Sergio Ramos steunt 'kalme' Lopetegui ondanks crisis

7 oktober 2018, 09:15

Julen Lopetegui accepteerde afgelopen zomer de baan bij Real Madrid en dat kostte de manager zijn positie als bondscoach van Spanje én het WK. Inmiddels moet hij alweer bijna vrezen voor zijn baan, nu De Koninklijke de laatste vier duels niet won en geen eens een goal maakte. Aanvoerder Sergio Ramos blijft echter pal achter zijn coach staan. "Het is nooit goed om van trainer te wisselen."

Dat vertelde hij tegenover Marca na het verloren duel met Alavés (1-0). "Het zou bizar zijn als Lopetegui ontslagen zou worden. Eigenlijk is het al te vroeg om daar überhaupt over te praten", vond de ervaren verdediger. Na de onthutsende 3-0 nederlaag tegen Sevilla, volgden nederlagen tegen CSKA Moskou en dus Alavés: bovendien werd er niet gescoord. Mist Real Madrid Cristiano Ronaldo? "Met hem hadden we ook weleens een doelpuntendroogte", relativeerde Ramos.

Trainer Lopetegui wilde eveneens nog niet paniekeren. "We moeten niet te negatief worden. Vooral rustig blijven", vond de coach. "Het is logisch dat de fans teleurgesteld zijn. Maar we hebben de afgelopen maanden uitstekend gewerkt. Dit moet je in perspectief zien. Het is pas oktober en we staan slechts drie punten achter op FC Barcelona." In dat geval moeten de Catalanen zondag bovendien nog wel winnen van Valencia, anders hebben beide ploegen 'slechts' veertien punten. Ook zij verkeren niet in geweldige vorm.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen