Tadic keek het samen juichen af van Guardiola: "Belangrijk"

7 oktober 2018, 09:57

Ajax viert sinds dit seizoen de doelpunten die het maakt bijna allemaal met alle spelers - behoudens Andre Onana - op het veld. Co-aanvoerder Dusan Tadic heeft daarin een belangrijke taak, omdat hij iedereen regelmatig bij elkaar haalt. De Ajacied heeft het afgekeken bij trainer Pep Guardiola en vindt het belangrijk voor de saamhorigheid binnen het elftal.

"Met het vieren van een doelpunt laat je zien dat je het samen doet. Het is noodzakelijk om samen een doelpunt te vieren, vind ik", vertelt Tadic tegenover de NOS. "Ik heb gehoord hoe Guardiola dat heeft gedaan. Het eerste wat hij veranderde bij Manchester City was de saamhorigheid. Hij liet de spelers een video zien waar zij aan het juichen waren. Een paar spelers vierden het daar, een paar ergens anders. Ze waren het doelpunt niet als een team aan het vieren."

En dus greep de Catalaan in. "Guardiola zei toen: 'Ik wil dat niet meer zien. Ik wil dat we samen het doelpunt vieren.' Ik denk ook dat het heel belangrijk is om dat te doen. Je krijgt dan een teamspirit. En dat is heel belangrijk om duels te winnen", aldus de Servische aanvaller van Ajax, die ziet dat het inmiddels bijna automatisch gaat. Bijna. "Soms zijn de spelers ver weg en dan moet je ze even roepen om het samen te vieren. Soms is dat nodig."

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen