De Guzman en Willems winnen op bezoek bij Brenet

7 oktober 2018, 17:22

Eintracht Frankfurt heeft zondagmiddag de midweekse zege tegen Lazio in de Europa League (4-1) een goed vervolg gegeven. De ploeg van Jonathan de Guzman en Jetro Willems boekte op bezoek bij 1899 Hoffenheim een knappe 1-2 zege. Bij de thuisploeg speelde oud-PSV'er Joshua Brenet de hele wedstrijd.

De verdediger, die bij Hoffenheim ook als middenvelder wordt geposteerd, kon niet voorkomen dat zijn ploeg vlak voor rust op achterstand kwam. Ante Rebic profiteerde optimaal van een inschattingsfout van doelman Oliver Baumann en tilde van ongeveer dertig meter de bal over de keeper heen: 0-1.

De bezoekers verdubbelden vlak na rust de voorsprong. Brenet leed balverlies, waarop Frankfurt een snelle tegenaanval inzette. Via veel schijven kwam de bal terecht bij Luka Jovic, die raak schoot. Rebic kreeg niet veel later een rode kaart nadat hij voor de tweede keer op de bon was geslingerd.

In de slotfase kwam Hoffenheim via Reiss Nelson nog wel terug tot 1-2, maar de gelijkmaker volgde niet. Bij de thuisploeg bleef Justin Hoogma de hele wedstrijd op de bank. Willems viel bij Frankfurt tien minuten voor tijd in. De club uit Frankfurt stijgt door de zege naar de zevende plaats, Hoffenheim staat teleurstellend dertiende.