Sevilla stoot Atlético Madrid van troon, Promes valt kort in

7 oktober 2018, 20:21

Sevilla mag zich in elk geval voor een paar uur de nieuwe koploper van de Spaanse competitie noemen. De Zuid-Spaanse club rekende voor eigen publiek af met Celta de Vigo (2-1) en heeft zodoende Atlético Madrid op de ranglijst gepasseerd. FC Barcelona kan Sevilla later op de zondagavond nog van de troon stoten.

Sevilla is bezig aan een ijzerterke reeks: tegen Celta de Vigo werd voor de vierde keer op rij gewonnen in de Primera División. Met een kopbal zorgde Pablo Sarabia zondagavond vlak voor rust voor het openingsdoelpunt. In de tweede helft moesten de bezoekers door met tien man verder nadat Néstor Araujo in korte tijd twee keer geel kreeg. Wissam Ben Yedder scoorde vlak daarna de 2-0.

Quincy Promes werd tien minuten voor tijd binnen de lijn gebracht voor Ben Yedder. Tijdens zijn invalbeurt slaagde de Nederlandse buitenspeler er niet in om beslissend te zijn. Celta de Vigo kwam door een doelpunt van Sofiane Boufal nog terug in de wedstrijd, maar de zege én de koppositie van Sevilla kwamen niet meer in gevaar.