Van den Brom ontstemd door nederlaag: "Dit slaat nergens op"

7 oktober 2018, 21:28   Bijgewerkt: 7 oktober 2018, 21:37

AZ-trainer John van den Brom is zeer teleurgesteld over het resultaat van zijn ploeg op bezoek bij Ajax. De Alkmaarders werden zondag in de Johan Cruijff ArenA overlopen en gingen met 5-0 onderuit. Had het AZ ook nog eens tegengezeten, dan had de score nog een stuk hoger kunnen uitvallen.

Van den Brom erkent dat Ajax een sterk team heeft, maar is ontevreden wat zijn team daar tegenover heeft gezet. "Het was slecht, het was slap. Daar zit mijn teleurstelling in. We hebben de jongens deze week voorbereid op Ajax. Dan kun je alsnog verliezen, maar er zit een verschil tussen verliezen en verliezen met opgeheven hoofd."

AZ werd in de tweede helft compleet overlopen. "Dit slaat nergens op. Het is nooit een wedstrijd geweest. Dit is een keiharde constatering dat we op dit moment ver weg zitten van dit niveau", gaat Van den Brom verder in gesprek met FOX Sports. "Ajax heeft een hartstikke goede ploeg, maar we hebben alle reden toe gegeven om dat te tonen."

Opvallend was dat AZ ondanks de grote achterstand risico bleef nemen in de opbouw, wat vaak misging. "Wij willen voetballen. We waren op sommige momenten niet goed aan de bal. Dan wordt dat afgestraft", aldus de coach.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen