Darfalou maakt indruk bij Vitesse: "Alles viel op zijn plaats"

8 oktober 2018 – Oussama Darfalou kwam deze zomer als topscorer van Algerije over naar Vitesse, maar in Arnhem was hij tot dusver de tweede spits achter Tim Matavz. Door de blessure van de Slowaakse spits kreeg de Algerijn een kans in de basisopstelling en beloonde het vertrouwen - ondanks dat hij afgelopen week met ziekte kampte - met twee doelpunten. "Dan is dit geweldig, natuurlijk. Twee goals bij mijn debuut in de basis. Veel beter kan niet."

Darfalou maakt indruk bij Vitesse: "Alles viel op zijn plaats"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat jubelde de aanvaller na het duel met Heracles Almelo (4-0) tegenover De Gelderlander. Drie dagen had hij niet getraind afgelopen week vanwege ziekte, toch stelde Leonid Slutsky hem op in de spits. "Er zit gif in zijn spel. En hij heeft scorend vermogen. Maar dit was ook een wedstrijd naar zijn aard. Hij scoorde snel en kreeg daarna ruimte. Dan is zijn snelheid een enorm wapen", zag de oefenmeester. "Er rust veel druk op de schouders van Oussama. Hij moet Matavz vervangen. Dit is dan een boost voor het zelfvertrouwen. Hij was echt erg goed."

Toch wilde Darfalou niet alleen met alle eer strijken. "Alles viel op zijn plaats. Dat komt ook door het team. Als spits zijn goals alles. Dit is geweldig voor mijn zelfvertrouwen", aldus de voorhoedespeler, die ook blij was met de zege. "Een ruime overwinning en een goede wedstrijd hadden we wel even nodig."

Ondanks alle lofuitingen bleef Slutsky ook scherp. "Dit is pas één wedstrijd. Darfalou moet een reeks neerzetten. Gelukkig zit achterover leunen niet in zijn karakter. Hij zit vol passie en strijdlust. Normaal zorgt een griepaanval voor een terugval in energie. Maar daar heb ik niets van gemerkt."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd