Schöne speelt 250ste duel voor Ajax: "Dat is wel mooi"

8 oktober 2018, 11:57

In een tijd waarin spelers sneller van clubs wisselen dan van auto, laat Lasse Schöne zien hoe het ook kan. De Deen speelt sinds 2012 voor Ajax en hoopt, ondanks zijn aflopende contract, nog jaren in Amsterdam te spelen. Dat liet hij weten na zijn 250ste wedstrijd voor de club.

De middenvelder vierde tegen AZ zijn jubileum met zijn 250ste duel. "Ik ben niet zo van de statistieken", zegt de 32-jarige Deen tegen RTV NH. "Maar het is natuurlijk wel heel mooi dat ik al zo veel wedstrijden voor deze mooie club heb mogen spelen. En ik hoop dat er nog wat bijkomen hoor. Mijn contract loopt af, maar we hebben nog niet gesproken. We gaan nu ook van de ene naar de andere wedstrijd. Het seizoen is nog lang. En ik heb het ook niet alleen voor het zeggen. Het gaat er ook om wat Ajax uiteindelijk wil."

Schöne beseft dat hij zich altijd knap staande heeft gehouden in Amsterdam. "Ik kwam transfervrij naar Amsterdam en ze noemden mij hier de twaalfde man", weet de alleskunner. "Op alle posities van het middenveld maar ook als rechtsback en zelfs even als spits", zegt de middenvelder, die blij is met zijn huidige positie in de middenlinie. "In deze rol zal ik mijn loopbaan wel ooit beëindigen. Dit is nu wel mijn beste rol."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen