Van Marwijk vindt spelersbelang belangrijkste in interlandbreak

9 oktober 2018, 08:29

Bert van Marwijk vindt dat in de interlandperiode spelersbelang vóór clubbelang komt. "Zowel als bondscoach en als clubcoach." Dat stelt hij na een uitspraak van Erik ten Hag, die bondscoaches opriep voorzichtig om te gaan met zijn spelers.

"Als er problemen zijn, dan moet je met elkaar in contact komen. En volgens mij doet Ronald Koeman dat. Hij bezoekt veel clubs, coaches en heeft mij vorige week bijvoorbeeld ook nog aangesproken", zegt Van Marwijk in De Telegraaf. "Hij staat open voor overleg. Als een speler in de competitie nergens meer om speelt en Europees is uitgevoetbald, kun je als bondscoach wat meer risico nemen. Staat er – zoals nu – al snel een belangrijke Champions League-wedstrijd gepland, dan houd je daar rekening mee. Er moet gewoon wederzijds begrip zijn."

Als oud-bondscoach van Oranje en clubtrainer van Feyenoord en Borussia Dortmund kent Van Marwijk de verschillende belangen. "Die spelers willen zó ongelooflijk graag voor hun nationale elftal spelen. Dat heb ik ze nooit afgepakt. Maar als bondscoach heb ik wel geregeld met de clubtrainers meegedacht. Dat is logisch", aldus Van Marwijk, die snapt dat Ten Hag zijn Ajax-spelers fit terug wil krijgen uit de interlandperiode. "Maar je kunt er van verschillende kanten naar kijken."

"Aan de ene kant ben je bang voor een blessure, maar aan de andere kant wordt een speler die tegen Duitsland speelt er per definitie niet slechter van. In principe krijg je dus betere spelers terug. Als ik naar de selectie van PSV kijk… Stel je voor dat Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn hun debuut maken, dan worden ze alleen maar sterker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen