Ten Cate vreest voor NAC: "In elke linie moeten er spelers bij"

9 oktober 2018, 08:50

Henk ten Cate vreest het ergste voor NAC Breda als de club zich in de winterstop niet versterkt. Volgens de voormalige trainer van de Bredanaars is er onvoldoende kwaliteit in de selectie voor handhaving. Ook roept hij de aandeelhouders en raad van commissarissen op trainer Mitchell van der Gaag te steunen.

"De club moet de rust bewaren en geen externe mensen raadplegen. Geef vooral de trainer alle support die hij verdient. Juist híj weet als geen ander wat het elftal nodig heeft. Ik zou zelfs niet naar een technisch directeur luisteren die straks wordt aangesteld", stelt Ten Cate in BN/DeStem. "Mitchell werkt elke dag met de spelers, geef hem de ruimte. In de winterstop moet NAC zich met drie tot vier spelers versterken. In elke linie moeten er spelers bij. Die moet Van der Gaag aanwijzen. Tot die tijd is 't links en rechts puntjes bij elkaar schrapen, zodat NAC dan nog in de race is voor lijfsbehoud."

Ten Cate, die als schoonvader van Mitchell te Vrede alle wedstrijden van NAC ziet, toont vertrouwen in Van der Gaag. "Laat de beleidsbepalers om te beginnen hun steun en vertrouwen uitspreken in de trainer: 'Wat er ook gebeurt, jij blijft onze trainer'. Dat wil ik benadrukken. Vanuit die twee groepen moet, intern of extern, een duidelijk signaal komen richting Mitchell van der Gaag. Hij denkt: Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn. Logisch, dat zou ik ook hebben. Haal die druk daarom weg. De club heeft met het volle verstand voor hem gekozen. De kwaliteiten die hij twee maanden geleden had, is hij niet ineens kwijt. Hij straalt rust uit, is geen schreeuwer en moet roeien met de riemen die hij heeft."

NAC pakte in acht wedstrijden slechts drie punten en staat daarom laatste in de Eredivisie. Ook ligt de club al uit het bekertoernooi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen