Heerenveen 'voorzichtig optimistisch' over hervormingsplannen

9 oktober 2018, 16:09

SC Heerenveen is 'voorzichtig optimistisch' over het Eredivisie-plan van Ajax, PSV en Feyenoord. De topclubs zijn bereid om een deel van de televisiegelden vanuit Europese wedstrijden af te staan aan de competitiegenoten. In ruil daarvoor wil de traditionele top drie dat Eredivisie kunstgrasvrij wordt en dat competitie wordt teruggebracht naar zestien deelnemers.

Luuc Eisinga, algemeen directeur van de Friese club, vindt dat het geld dat door de hervormingsplannen vrijkomt in de breedte van het voetbal moet worden gestoken. "De opleidingen dus. Want uiteindelijk valt of staat de kwaliteit van voetbal met goed opleiden", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. "Zorg dus voor goede trainers en een omgeving waarin spelers beter kunnen worden. Dat is beter dan met een half miljoen extra naar Oost-Europa te gaan, om daar een nieuwe spits te scouten."

Heerenveen is een groot voorstander van een kunstgrasvrije Eredivisie, maar staat iets minder positief tegenover een nieuwe competitieomzet. "Wij zeggen niet per definitie 'nee' tegen deze nieuwe competitieopzet, maar hebben wel een licht afwijkende mening. Want verhoog je het aantal potentiële degradanten, dan wordt de competitie aan de onderkant een stuk instabieler."

Eisinga denkt dat clubs als gevolg van de nieuwe competitieopzet niet meer in de lange termijn investeren. "Die gaan kijken naar snel succes, door spelers te huren bijvoorbeeld. Terwijl je een stabiele club wordt door kleine stapjes in de goede richting te zetten."

De directeur beseft dat alle clubs - in het belang van het Nederlandse voetbal - water bij de wijn moeten doen. "Je komt niet tot een oplossing, als je je eigen hachje probeert te redden. Nu komt er eindelijk beweging. Wij willen met Heerenveen dan ook graag meedenken, in het belang van het voetbal."

Lees ook:

Top drie maakt werk van kunstgrasvrije Eredivisie en andere opzet

"Eredivisie gaat qua uitstraling en niveau vooruit"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen