Koeman ziet jonge neo-internationals zich snel ontwikkelen

9 oktober 2018, 16:52   Bijgewerkt: 9 oktober 2018, 16:59

Liefst vier spelers kunnen de komende interlandperiode hun debuut maken in het Nederlands elftal. Ronald Koeman vindt dat hij 'wel wat veel' neo-internationals heeft opgeroepen, maar geeft aan dat de jonge spelers het zelf hebben afgedwongen. PSV'ers Pablo Rosario, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Club Brugge-buitenspeler Arnaut 'Danjuma' Groeneveld kunnen tegen Duitsland of België debuteren.

Koeman had zelf ook niet verwacht dat hij vier nieuwe spelers zou oproepen. "Maar ik kan niets doen aan het feit dat de drie rechtsbacks Tete, Janmaat en Fosu-Mensah geblesseerd zijn afgevallen", zegt de bondscoach op de persconferentie over het oproepen van Dumfries. "Een andere reden is dat jonge spelers zich ontwikkelen, die kloppen aan de deur. Die wil ik van dichtbij zien. Het zijn namen die al langer in ons hoofd rondspelen."

Danjuma is één van de spelers die zich razendsnel ontwikkelt. Hij speelde vorig jaar nog in de Eerste Divisie bij NEC, nu maakte hij furore bij Club Brugge.  "De komende dagen moeten we zien hoe hij zich staande houdt in de groep. Mogelijk gaat hij minuten maken", antwoordt Koeman op de vraag of Danjuma speeltijd krijgt tegen Duitsland.

Een andere speler die zich de laatste maanden bij Koeman in the picture heeft gespeeld, is Rosario. "Hij wil vooruit spelen en ziet het ook. Van dat soort spelers hou ik. Er zijn genoeg spelers die een bal opzij kunnen leggen, maar we hebben behoefte aan spelers die vooruit spelen", aldus Koeman, die leek aan te geven dat één van de plekken op het middenveld gereserveerd is voor Ajacied Frenkie de Jong.

Duitsland

Koeman ziet het duel met Duitsland met vertrouwen tegemoet. Oranje won onlangs van Peru (2-1) en speelde het geen onverdienstelijke wedstrijd tegen Frankrijk (2-1 verlies). "Het is niet dat we zomaar even Duitsland opzij gaan zetten. Daarvoor zullen we heel goed moeten zijn", aldus Koeman, die Oranje met Duitsland vergelijkt. "Zij zijn ook wat aan het veranderen. Dat gaat ook gepaard met misschien mindere prestaties. In mijn optiek is het iets minder dan wat het een aantal jaar is geweest. Aan de andere kant: als je kijkt naar de selectie, zijn het allemaal spelers bij grote clubs."

Lees ook: Koeman geeft uitleg over de afwezigheid van Vormer en Padt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen