Frenkie de Jong hersteld van kuitblessure: "Fit om te spelen"

9 oktober 2018, 18:26

Frenkie de Jong bevestigt dat hij fit genoeg is om zaterdag te kunnen starten tegen Duitsland. De 21-jarige Ajacied liep onlangs een kuitblessure op en moest een aantal clubwedstrijden verstek laten gaan. Inmiddels heeft hij nergens last van. Ronald Koeman liet eerder doorschemeren dat hij voor de tweede keer op rij met De Jong wil starten.

De bondscoach kan de middenvelder in elk geval inzetten. "Ik ben fit om te spelen", zegt De Jong in gesprek met de NOS. De middenvelder kampte de laatste weken met een scheurtje in de kuit. "Het is natuurlijk nooit lekker als je twee wedstrijden mist. Tegen AZ had ik afgelopen zondag eventueel kunnen spelen, maar we besloten geen risico's te nemen."

In zijn eerste twee interlands maakte De Jong veel indruk. De Ajacied kreeg veel lof en werd door sommige media tot redder van het Nederlands elftal gebombardeerd. "Het is heel overdreven, ik heb pas twee interlands gespeeld. Ik ben niet eens volwaardig basisspeler bij het Nederlands elftal. Verlegen word ik er niet van, maar ik probeer me er niet te veel van aan te trekken."

In de twee interlands heeft hij een dusdanige indruk gemaakt dat Koeman eigenlijk niet meer om hem heen kan. Een basisplaats tegen Duitsland lijkt in het verschiet te liggen voor De Jong. "Hopelijk mag ik spelen. Zulke wedstrijden maken je als voetballer beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen