Babel niet bang voor nieuwe concurrenten: "We hebben ze nodig"

9 oktober 2018, 19:16

Ryan Babel is blij dat de afgelopen tijd veel nieuwe, jonge spelers zich hebben aangediend bij het Nederlands elftal. De ervaren aanvaller denkt dat de komst van de nieuwelingen het niveau omhoog krikt. Steven Bergwijn (21) en Danjuma (21) zijn nieuwelingen die Babel als concurrent zou kunnen beschouwen.

"Zo kijk ik er niet tegenaan. Uiteindelijk hebben we ze nodig. Het is een duwtje in de rug om het niveau omhoog te krikken", zegt Babel voor de camera van FOX Sports. Naast Bergwijn en Danjuma zijn ook Dumfries en Rosario voor de eerste keer opgeroepen. "Het is goed voor het Nederlands voetbal dat er nieuwe jongens opstaan en zich ontwikkelen."

De aanvaller van Besiktas denkt dat Oranje onder bondscoach Ronald Koeman de stijgende te pakken heeft. "We hebben de wedstrijd tegen Frankrijk geanalyseerd. De verbeterpunten hebben we eruit gehaald. Hopelijk laten we tegen Duitsland zien een stukje gegroeid te zijn."

Babel weet dat Duitsland een tegenstander is die - net als Nederland - veranderingen ondergaat. "Maar Duitsland blijft een goede ploeg waarop we goed moeten passen. We hebben nu een week waarin we ons kunnen voorbereiden, dus dan moeten we er klaar voor zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen