Van de Looi spreekt van 'tussenfase' bij Jong Oranje

9 oktober 2018, 23:33

Plaatsing voor het EK is een utopie voor Jong Oranje, dus is bondscoach Erwin van de Looi vroegtijdig begonnen met doorselecteren. Onder anderen Perr Schuurs, Jaïro Dilrosun en Tyrell Malacia werden door de bondscoach opgeroepen. Guus Til, die de vorige wedstrijd nog aanvoerder was, is het slachtoffer van het beleid geworden.

"We hebben ervoor gekozen om de jeugd de kans te geven. Dat kan niet in één keer. Dat doen we in een tussenfase waarbij we een aantal jongere spelers de kans geven en dat aanvullen met oudere jongens", licht Van de Looi zijn selectiebeleid toe in gesprek met FOX Sports.

Dat Til niet werd opgeroepen door Van de Looi, kwam hem op kritiek te staan van AZ-trainer John van den Brom. "Ik was verrast door de commotie", zegt de bondscoach. "Ik heb contact gehad met de mensen bij AZ. De reactie die daarna kwam, verraste mij. Het is geen keuze die we tussendoor hebben gemaakt. Het heeft te maken met het feit dat we een aantal jonge jongens de kans willen geven. Dat zijn jongens die in onze ogen in de volgende cyclus een belangrijke rol moeten spelen."

Jong Oranje speelt in de EK-kwalificatie nog tegen San Marino (12 oktober) en Oekraïne (16 oktober).

Lees ook: Van de Looi roept debutanten op met het oog op toekomst

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen