Beerensteyn blijft bescheiden: "Het is een teamprestatie"

9 oktober 2018, 23:50

Lineth Beerensteyn was dinsdagavond weer goud waard voor de Oranje Leeuwinnen. De spits scoorde afgelopen vrijdag in de heenwedstrijd al een keer tegen Denemarken en prikte er in Viborg weer twee bij. Ondanks dat ze verantwoordelijk was voor de Nederlandse doelpuntenproductie in de 1-2 zege, blijft Beerensteyn bescheiden.

"Het is een teamprestatie", zegt de vervangster van Vivianne Miedema tegenover de NOS. "Als je twee goals kunt meepikken, voelt dat twee keer zo lekker. We begonnen moeizaam aan de wedstrijd en kwamen met 1-0 achter. Ik had zoiets van: 'kom op meiden, we klappen er gewoon weer bovenop'. Binnen twee minuten stonden we op 1-1. Dan is er niks aan de hand en kunnen we het volwassen uitspelen."

Bondscoach Sarina Wiegman liet na de wedstrijd weten dat ze te maken heeft met een luxeprobleem. Vivianne Miedema is eigenlijk de eerste spits van de Oranjevrouwen, maar Beerensteyn heeft zich in de halve finale van de play-offs van haar beste kant laten zien. "We hebben een supergoed team, 23 speelsters die allemaal goed genoeg zijn om te spelen. Dat hebben we vandaag ook weer bewezen", aldus Beerensteyn, die weinig loslaat over de concurrentiestrijd met Miedema.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen