Rosario achteraf blij dat hij werd weggestuurd bij Ajax

10 oktober 2018, 07:33

Pablo Rosario is als PSV'er momenteel een van de grote verrassingen in de Eredivisie, toch speelde hij vele jaren in de jeugd bij Ajax. Daar werd hij na een mindere periode met blessureleed weggestuurd. Hoewel dat destijds verschrikkelijk was, is hij er met terugwerkende kracht blij mee. "Eigenlijk is het het beste wat me kon overkomen."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Dat ze me hebben weggestuurd bij Ajax vond ik toen niet leuk en begreep ik evenmin. Het was een momentopname. Drie, vier maanden stond ik buitenspel vanwege een blessure, maar het jaar daarvoor was ik aanvoerder bij de B2. In een lichting met Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Noussair Mazraoui en Steven Bergwijn", aldus de middenvelder, die het geloof in zichzelf 'nooit verloor'.

Onder Mark van Bommel brak Rosario de afgelopen maanden in hoog tempo door. "Voor mij heeft de trainerswissel goed uitgepakt", erkent hij over het vertrek van Phillip Cocu. Toch loopt de PSV'er nog niet met zijn hoofd in de wolken. "Het kan raar en hard gaan in het voetbal, maar ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. We zijn pas net onderweg."

De eerste minuten bij het Nederlands elftal bevallen goed. Met de blessure van Davy Pröpper kan er bovendien zomaar speeltijd zijn voor Rosario tegen Duitsland of België. "Ik vind het jammer voor Davy, die ik goed ken van PSV", vindt de middenvelder, die ambitieus is wat betreft zijn prestaties in Oranje. "Je komt naar Zeist om er bij te blijven. Daar ga ik alles aan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen