VVV-Venlo-fan die zich tegen Ajax misdroeg krijgt stadionverbod

10 oktober 2018, 08:08

De man die bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax zijn billen liet zien, is veroordeeld tot een landelijk stadionverbod van twee jaar. Hij wordt er namelijk ook van verdacht racistische geluiden te hebben gemaakt richting Ajax-keeper Andre Onana en was bovendien pas net weer terug in het stadion na een eerder verbod. Zijn advocaat Björn Jegers is in beroep gegaan tegen de straf.

Dat schrijft De Limburger. "Als dit een strafzaak was, zou het mager bewijs zijn. Ik heb inmiddels vijf schriftelijke verklaringen van supporters die rond mijn cliënt stonden. Die ontkennen dat hij in de hekken klom en oerwoudgeluiden maakte", aldus Björn Jegers. Dat zijn cliënt zijn broek liet zak en billen liet zien richting scheidsrechter Kevin Blom, klopt volgens de advocaat wél. "De rest is bullshit."

VVV-Venlo legde de man eerder een stadionverbod op van De Koel voor twaalf maanden vanwege het incident. Dat was mede omdat de man pas net het stadion weer in mocht. "Dat ging om een paar maanden stadionverbod vanwege het gooien van een bekertje bier. Dat stelde niets voor", relativeerde Jegers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen