FC Groningen voegt Derksen toe aan scoutingsapparaat

10 oktober 2018, 08:25

FC Groningen heeft Dirk Jan Derksen toegevoegd aan het scoutingsapparaat. Omdat Carlos Aalbers onverwacht naar AZ trok afgelopen zomer en Jurrie Koolhof ziek werd, kwam de club terecht bij de voormalig spits. Derksen kwam afgelopen zomer zonder werk te zitten na de reorganisatie bij Roda JC en is dus blij met zijn nieuwe werkgever. "Ik hoop dat ik de ontbrekende schakeltjes kan vinden voor FC Groningen. Er ligt een super uitdaging voor ons allemaal."

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. Peter Moltmaker schoof door tot coördinator scouting in het hoge noorden, die met de komst van Derksen weer op orde is. "Ik weet dat het op dit moment niet goed gaat, dat de boel in brand staat. Ik heb nog onvoldoende in de keuken gekeken om een oordeel te kunnen vellen over de mogelijke oorzaken, maar ik begrijp in ieder geval dat er te weinig punten zijn behaald voor het materiaal dat er staat", aldus de nieuwe scout.

Derksen bleef na zijn loopbaan werkzaam in de voetballerij, maar niet als trainer. Hoewel hij in 2013 zijn UEFA A-trainersdiploma wilde halen, ging hij destijds aan het werk als hoofdscout van Roda JC. Ondanks zijn dienstverband in het noorden, blijft hij voorlopig in Limburg wonen. Hij richt zich met name op de 2. Bundesliga en 3. Liga in Duitsland en de beloftencompetitie in België. "Bij clubs als Genk en Anderlecht zit veel talent."

Groot netwerk

Algemeen directeur Hans Nijland is ook enthousiast over de aanstelling. "We zijn heel blij met de komst van Derksen, die circa vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal speelde en daarin meer dan 150 doelpunten maakte. Hij voetbalde onder meer voor de vier profclubs in Limburg, bij FC Den Bosch, Zwolle, Emmen en Cambuur Leeuwarden. Derksen heeft door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd in binnen- en buitenland."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen