Kuipers staat achter penalty voor Utrecht: "Ik snap commotie wel"

10 oktober 2018, 12:20

Björn Kuipers blijft bij zijn besluit: de penalty die hij vrijdag gaf aan FC Utrecht, vindt hij nog steeds terecht. Utrechter Simon Gustafson ging naar de grond na een duel met Menno Koch met NAC Breda. De beslissing kwam hem op veel kritiek te staan. Volgens Kuipers zag de buitenwacht andere beelden dan hijzelf. "Niemand heeft de beelden, op basis waarvan ik de penalty gaf, gezien."

Pierre van Hooijdonk noemde Kuipers arrogant, en volgens Arno Vermeulen was Kuipers in de war. "Dat zijn nog al uitspraken", zegt de hoofdrolspeler tegen Radio Veronica. "Als scheidsrechter heb je daar blijkbaar mee te dealen, je kunt er niet zoveel aan doen. Ik snap de commotie wel, omdat er tv-beelden zijn getoond waaruit blijkt dat het een makkelijke strafschop was. Op basis van mijn positie en de camera vanaf de andere kant van de goal, zie je toch echt wel dat er een terugtrekkende beweging is van de speler van NAC op Gustafson."

Kuipers benadrukt dat hij begrijpt dat er vraagtekens worden gezet bij de beslissing. "Ik begrijp het Nederlandse publiek, als zij naar de wedstrijd kijken en de momenten zien vanaf de zijkant en de achterkant, dat ze zeggen: is dit nou een penalty? Hij laat zich wel heel makkelijk vallen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen