Lodeweges over Uth: "Hij had de naam een luie Duitser te zijn"

12 oktober 2018, 10:18

Het duel tussen Nederland en Duitsland is voor Dwight Lodeweges ook een weerzien met Mark Uth. De assistent-bondscoach was in het verleden bij sc Heerenveen de trainer van de 27-jarige aanvaller, die zaterdag zijn debuut kan maken in Die Mannschaft. "Ik wil hem in ieder geval even de hand schudden", zegt Lodeweges.

De assistent van Ronald Koeman zegt dat hij in Friesland met plezier heeft samengewerkt met Uth. "We hadden toen nooit kunnen denken dat we elkaar ruim drie jaar later weer zouden tegenkomen bij een interland tussen Nederland en Duitsland. Dit soort bijzondere ontmoetingen maakt het voetbal zo leuk", aldus Lodeweges tegenover De Telegraaf.

Uth, tegenwoordig speler van Schalke 04, heeft in het seizoen 2014/2015 vanaf dag één indruk gemaakt op Lodeweges. "Hij had de naam een luie Duitser te zijn. Niet de typische hardwerkende, gedisciplineerde prof, zoals je die meestal hebt. Maar ik heb hem heel anders leren kennen. Vanaf de eerste dag heeft hij het waargemaakt met heel hard werken en na een aanloopfase ook met scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen