Koeman schroomt niet om debutanten voor de leeuwen te gooien

12 oktober 2018, 13:24   Bijgewerkt: 12 oktober 2018, 14:16

De vier Oranje-debutanten hebben tijdens de trainingsweek een goede indruk op Ronald Koeman achtergelaten. De bondscoach laat in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland niets los over de opstelling, maar geeft wel aan dat hij niet schroomt om de debutanten voor de leeuwen te gooien. Verder denkt Koeman dat áls Oranje in de Johan Cruijff ArenA het niveau van de tweede helft tegen Frankrijk (2-1 verlies) haalt, de kans op een zege tegen de Duitsers reëel is.

Koeman beschikt over een fitte spelersgroep. Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Denzel Dumfries en Arnaut Danjuma Groeneveld zouden in Amsterdam hun Oranje-debuut kunnen maken. "Ik zou ze allemaal durven opstellen", zegt de bondscoach op de persconferentie daags voor het treffen in de Nations League. "Als je spelers selecteert voor het Nederlands elftal, dan vertrouw je erop dat ze kunnen spelen. Allemaal maken ze een prima indruk. Ze worden erg goed opgenomen door de andere jongens, dat gaat perfect. De jongens van PSV en die van Ajax kennen het hoogste niveau door de wedstrijden in de Champions League. Ze passen zich prima aan."

Duidelijk is dat Koeman tegen Duitsland niet met dezelfde elf begint als tegen Frankrijk. Kenny Tete en Davy Pröpper, basisspelers in Parijs, zijn er niet bij. "Dus zelfs als we in dezelfde opstelling willen spelen, dan is dat niet mogelijk. Ik kijk naar posities, daar baseer ik mijn keuzes op. Het maakt mij dan niet uit of in de opstelling één, twee, drie of vier debutanten staan", vervolgt de bondscoach.

Zelfvertrouwen

Koeman is er heilig van overtuigd dat Oranje zaterdag kan winnen van Duitsland. Als hij de toto zou moeten invullen, dan zet hij een '1' neer. "Als we voor een langere periode het niveau van de tweede helft tegen Frankrijk halen, dan verwacht ik dat we winnen", zegt Koeman. "Wat Duitsland voor een lange periode heeft gepresteerd, is een voorbeeld voor Nederland. Zij hebben voorheen waarschijnlijk bij ons gekeken, wij kijken nu bij hen. We denken dat we nu op de weg terug zijn. De wedstrijd tegen Duitsland is uitgelezen mogelijkheid om dat te laten zien."

Oranje heeft een goede trainingsweek achter de rug, geeft Koeman aan. De bondscoach ziet dat de spelersgroep iedere interlandperiode stappen maakt. "Ik denk dat we na Portugal wedstrijden hebben gehad waarin we de tweede helft beter speelden dan de eerste helft. Per interland gaat het beter. Tegen Frankrijk zijn we er goed voor gaan zitten om te kijken hoe we ons verhouden tot de wereldkampioen. Dat is grotendeels positief geweest. Uiteindelijk moet het leiden tot plaatsing voor het EK 2020. Als ik de ontwikkeling van de groep zie, dan heb ik er een zeer goed gevoel bij. Het resultaat pakken is de ultieme beloning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen