Van Dijk ziet Oranje bloeien na aantal magere jaren

12 oktober 2018, 13:46

Oranje is op de goede weg, meent Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal ziet dat de negatieve sfeer na een aantal magere jaren omslaat. Het is volgens Van Dijk nu zaak dat het goede gevoel wordt omgezet in resultaten op het veld, te beginnen met een goed resultaat zaterdag tegen Duitsland.

Van Dijk maakte drie jaar geleden zijn debuut in Oranje. Er is sindsdien veel veranderd, zegt de captain. "Ik vind dat de sfeer anders is. Het waren zware tijden voor Oranje, maar ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn. We werken hard en trainen goed. Vanaf het moment dat ik mijn debuut heb gemaakt (november 2015, red.) is het steeds beter gegaan."

De aanvoerder geeft aan dat hij trots is om deel uit te maken van de Oranje-groep. "Nu moeten we resultaten halen, dat is het belangrijkste. Morgen hebben we daar een mooie kans toe", zegt Van Dijk op de persconferentie daags voor het treffen met Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman sprak woorden van gelijke strekking. "Het resultaat pakken is de ultieme beloning."

Kritiek Koeman

Koeman was een aantal dagen geleden kritisch op Van Dijk, die volgens de bondscoach af en toe wat te nonchalant is. "Hij is heel eerlijk en direct. Ik vind hem niet streng, maar rechtvaardig. Hij heeft alle recht om kritisch te zijn, dat vind ik allemaal prima. Of hij de juiste man op de juiste plaats is? Ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen