Van Dijk over rivaliteit, resultaat en revanche tegen Duitsland

13 oktober 2018, 11:00

Nederland versus Duitsland. Het is méér dan een wedstrijd tussen twee grote (buur)landen in de Nations League. Het is een duel van sentiment dat wellicht wat minder leeft dan voorgaande edities, maar ook zeker niet weg te denken is bij het duel. Ook voor aanvoerder Virgil van Dijk, die vroeger het sentiment ook voelde als hij naar dergelijke duels keek. "Natuurlijk heeft het wat extra. Dat zal ook nooit veranderen", vertelde hij over het spelen tegen onze Oosterburen.

De aanvoerder van Oranje is kritisch. Kritisch op zichzelf, zo is hij vooral blij dat managers Jürgen Klopp en Ronald Koeman hem boven op zijn huid zitten. Maar ook kritisch op Oranje. Bijvoorbeeld dat ze tegen Frankrijk (2-1 verlies) zichzelf niet beloonden. "Uiteindelijk hebben we, op het resultaat na, wel een positief gevoel overgehouden aan het duel met Frankrijk", vertelt hij langs het trainingsveld in Zeist, in de volle zon. Na mindere jaren bij het Nederlands elftal is de stemming eindelijk weer positief, hoopvol.

Resultaat

Maar goed voetbal of veel talent levert vooral applaus op. Complimenten. Maar van lof alleen is niemand groot geworden. "Uiteindelijk gaat het om resultaat", beseft Van Dijk, die het optimisme zeker niet wil temperen maar ook realistisch is. Duitsland was afgelopen zomer nog de gevallen WK-winnaar, maar heeft ondanks alle onrust nog genoeg kwaliteit. "Ik sla ze nog steeds heel hoog aan, met wereldtop op het hele veld." Gesproken met zijn Duitse manager Klopp heeft hij overigens niet. Met een kleine glimlach: "Niet specifiek over die wedstrijd, nee."

Meteen vanaf de aftrap kan Duitsland dus een volledig gemotiveerd Nederland verwachten. Getergd door rivaliteitgevoelens die er altijd zijn en revanchegevoelens na de nederlaag tegen Frankrijk. "We willen er een mooie avond van maken, met een uitstekend resultaat", voorspelt Van Dijk. "Als we kunnen brengen wat we tegen Frankrijk na rust deden, kunnen we het iedereen lastig maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen