Van de Looi: "Dilrosun in alles wat hij doet aanwezig"

12 oktober 2018, 21:40

Erwin van de Looi zag vrijdag een energiek Jong Oranje tegen Letland. Zijn elftal won het EK-kwalificatieduel dan ook terecht met 0-3. Met name Javairo Dilrosun (op archiefbeeld) blonk uit, die in de slotseconde zijn optreden beloonde met zijn eerste doelpunt voor Jong Oranje.

"Dilrosun heeft veel kwaliteiten", beaamt Van de Looi in gesprek met FOX Sports. "Vorig seizoen vond ik hem een beetje een momentenvoetballer. In alles wat hij doet is hij nu aanwezig. Hij gaat heen en weer. In de laatste minuut trekt hij nog een sprint en maakt hij een goal."

Op de andere flank speelde Justin Kluivert, die in Riga de score opende. "Van tevoren heb ik met hem gebeld. Hij is een positieve jongen. Het is ook best lastig, want vandaag was er niet veel publiek. Dat is toch anders dan bij Roma, Hertha BSC of in de Champions League. Ik vind dat de spelers het goed hebben gedaan."

Jong Oranje begon sterk aan het duel. "Het enige verwijt is dat we niet snel scoorden. We hadden de wedstrijd compleet in de tang. 3-0 is nog mager als je kijkt naar de verhoudingen. Maar dit zijn ook wedstrijden waarin je de deksel op de neus krijgt als je een paar kansen mist. Dat verdiende de ploeg echt niet. Er zat veel energie in. De spelers hebben hard gewerkt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen