Teze misdraagt zich: jeugdinternational PSV bespuugt Duitser

12 oktober 2018, 22:21   Bijgewerkt: 12 oktober 2018, 23:16

PSV'er Jordan Teze heeft zich als speler van Nederland onder 20 jaar misdragen. In het oefenduel met de leeftijdsgenoten van Duitsland (1-1) zou hij gespuugd hebben naar aanvoerder Salih Özcan. In Duitsland is de link met Frank Rijkaard direct gelegd.

'Holländer spuckt wie einst Rijkaard', kopt BILD. Na het laatste fluitsignaal spuugde Teze Özcan in de nek, schrijft het Duitse dagblad. Waarom de verdediger van PSV dat deed, is onduidelijk. Vanuit het Nederlandse kamp is ook nog niet gereageerd. Vlak voor het einde miste Özcan wel een strafschop. Teze haalt met zijn actie herinneringen op aan Rijkaard en Rudi Völler. Op het WK van 1990 bespuugde Rijkaard zijn Duitse tegenstander.

Oranje onder 20, dat onder leiding staat van Bert Konterman, keerde met een gelijkspel terug uit Duitsland. Ajacied Kaj Sierhuis maakte een 1-0 achterstand ongedaan. Nederland kreeg vervolgens kansen op de voorsprong, maar mocht ook niet klagen toen Özcan de strafschop miste. De debuterende doelman Jan Hoekstra (FC Groningen) haalde de penalty uit de linkerhoek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen