Koeman heeft vertrouwen in Oranje: "Gevoel zegt dat het kan"

13 oktober 2018, 08:59

Bondscoach Ronald Koeman leeft vol vertrouwen toe naar het tweede Nations League-duel van het Nederlands elftal, zaterdagavond tegen Duitsland. De oefenmeester hoopt het qua spel goede duel tegen Frankrijk een passend vervolg te geven.

"Het gaat er nu om daadwerkelijk iets te bereiken", vertelt de trainer tegenover De Volkskrant. "Mijn gevoel zegt dat het kan. Hoe wij ons verhielden tegenover de wereldkampioen, is grotendeels positief. We hebben laten zien dat we op de goede weg zijn. We moeten het niveau dat ik verwacht te halen alleen langer vasthouden."

De Duitsers hielden Frankrijk eeder in het toernooi op een doelpuntloos gelijkspel. De kans is groot dat enkele spelers hun debuut maken in het duel met de oosterburen. Zo zitten Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn voor het eerst bij de selectie. Dat geldt ook voor Arnaut Danjuma Groeneveld van Club Brugge. Het duel met de Duitsers start zaterdagavond om 20.45 uur.

Koeman ziet steeds meer muziek in de as: Jasper Cillessen is de onomstreden doelman, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt vormen het centrum, met Frenkie de Jong is een spelmaker opgestaan en Memphis Depay is eerste keus als aanvalsleider. Ook kunnen zaterdag spelers debuteren. Kanshebbers zijn Dumfries, Rosario en Bergwijn van PSV alsmede Danjuma Groeneveld van Club Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen