Müller over Frenkie de Jong: "Speelt de bal nooit terug"

13 oktober 2018, 12:40

Hoewel Frenkie de Jong geblesseerd was voor het Champions League-duel tegen Bayern München, zijn ze in Duitsland bekend met de kwaliteiten van de Ajax-middenvelder. Thomas Müller is onder de indruk van De Jong: "Hij speelt de bal nooit terug."

Op de persconferentie voorafgaand aan de klassieke clash tussen Nederland en Duitsland kijkt Müller vooruit op het duel. Het gelijke spel tussen Ajax en Bayern heeft ervoor gezorgd dat Müller denkt dat het Nederlandse voetbal er niet eens zo slecht voor staat. "Ze zijn beweeglijk en spelers als Frenkie de Jong zoeken altijd een voetballende oplossing. Hij speelt de bal nooit terug."

Het altijd vooruitvoetballen van De Jong is voor de Duitsers ook een wapen, denkt de speler van Bayern. "Daar zit trouwens ook een risico in. En daar hopen we zaterdag van te profiteren."

Bondscoach Joachim Löw had ook zijn positieve zegje klaar over het Nederlands elftal. "Ze hebben technisch zeer goede spelers. Die hebben ze altijd wel gehad, maar het lijkt er nu op dat ze ook als ploeg de weg naar boven hebben gevonden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen