KNVB grijpt in en zet spugende Teze uit selectie

13 oktober 2018, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft alsnog besloten om Jordan Teze te straffen naar aanleiding van het spuugincident in de wedstrijd tegen Duitsland onder 20 jaar. De PSV'er leek er met een waarschuwing van bondscoach Bert Konterman vanaf te komen, maar is op last van de KNVB-directie uit de selectie van Oranje onder 20 verwijderd. "Dat tolereren we niet."

Dat laat de KNVB zaterdagmiddag weten via de officële kanalen. In het duel met Duitsland spuugde verdediger Teze naar een Duitser. "Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd", zegt algemeen directeur Eric Gudde in het statement.

In Duitsland werd al vrij snel de vergelijking met Frank Rijkaard getrokken, die in 1990 Rudi Völler een klets speeksel in de haren bezorgde. Bondscoach Konterman gaf eerder aan [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339932/konterman-boos-op-spugende-teze-maar-straft-niet/,_blank,alleen een waarschuwing uit te delen], maar Teze is nu dus ook op last van de voetbalbond uit de selectie gezet. "Goed dat dat gebeurde", blikt Gudde terug op de vermaning van Konterman. "Maar het was voor zo'n lage actie onvoldoende."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen