Koeman 'totaal verrast en teleurgesteld' door schorsing Rosario

13 oktober 2018, 20:32

Ronald Koeman heeft in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland een reactie gegeven op de schorsing van Pablo Rosario. De bondscoach dacht over de PSV'er te kunnen beschikken, maar de KNVB kwam vlak voor het duel met de mededeling dat de middenvelder niet in actie mag komen. Was Rosario speelgerechtigd geweest, dan was hij de wedstrijd als reservespeler begonnen.

De bondscoach noemt het zeer teleurstellend dat Rosario er niet bij is. "We wisten dat hij voor één wedstrijd geschorst was, maar ik dacht dat hij speelgerechtigd zou zijn. Ik ben totaal verrast en zeer teleurgesteld, bijna ontploft. We kunnen als KNVB denken dat we gelijk hebben, maar de UEFA bepaalt", zegt hij in gesprek met de NOS.

De middenvelder kreeg de vorige maand bij Jong Oranje een rode kaart. De KNVB dacht aanvankelijk dat de middenvelder enkel geschorst zou zijn voor de volgende wedstrijd van het beloftenteam. De UEFA interpreteert de regels echter op een andere manier, waardoor Rosario ook tegen Duitsland niet mag spelen.

Lees ook: KNVB blundert en ziet schorsing Rosario over hoofd

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen