Servië niet voorbij tiental Roemenië: Tadic mist strafschop

14 oktober 2018, 17:15   Bijgewerkt: 14 oktober 2018, 17:25

Mede dankzij een gemiste penalty van Dusan Tadic heeft Servië zondagmiddag verzuimd te winnen van het tiental van Roemenië (0-0). Tadic schoot de strafschop over het doel. Voor de Ajacied was het al zijn derde misser van dit seizoen.

Arbiter Kevin Blom legde de bal op slag van rust op de stip. Als veroorzaker van de penalty moest Gabriel Tamas ook met rood van het veld. Maar het buitenkansje was niet aan Tadic besteed. Zijn inzet vloog over het doel. Ook in de tweede helft kreeg Servië de tien Roemenen niet over de knie. Servië blijft wel koploper in groep 4 van Divisie C, met twee punten voorsprong op Roemenië.

Tadic verprutste in het Nations League-duel met Litouwen ook al een penalty. In het shirt van Ajax overkwam hem dat tegen Dinamo Kiev eveneens. Toen raakte zijn schot de lat.