Mertens: "Hosanna-stemming is beetje typisch Nederlands"

15 oktober 2018, 16:27   Bijgewerkt: 15 oktober 2018, 17:54

Dries Mertens is onder de indruk van het Nederlands elftal. Toch vindt slaat hij België hoger aan voor de oefeninterland van dinsdag in Brussel. "Ze hebben veel kwaliteit, maar ik denk dat wij favoriet zijn", aldus de aanvaller van de Belgen op de persconferentie van maandag.

België grijpt het duel ook aan om spelers rust te gunnen. "Of wij het serieus nemen? Jawel, het is niet omdat je jongens rust geeft, dat je het niet serieus neemt", citeert Het Nieuwsblad Mertens, die ook gevraagd wordt naar de euforie die in Nederland hangt na de winst op Duitsland (3-0).

"Die hosanna-stemming in Nederland? Dat is een beetje typisch aan Nederland, niet? Maar ze hebben goede spelers, dus ze mogen vertrouwen hebben. Als je de wedstrijd van Nederland tegen Duitsland zag, dat maakt indruk. Ze hebben dan ook spelers met kwaliteiten. Het zal niet makkelijk zijn."

Mertens speelde afgelopen vrijdag een puike wedstrijd tegen Zwitserland (2-1 winst). Dat leverde hem complimenten op van bondscoach Roberto Martinez. "Het was misschien mijn beste wedstrijd onder hem. Maar hij heeft het dan vooral over mijn defensieve werk. Het was een lastige wedstrijd tegen Zwitserland. We hadden het moeilijk in de eerste helft, zij zijn ook sterk."

Lees ook: Belgen gaan wisselen tegen Oranje: "Ook niet alles omgooien"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen