Pot over het falen van Jong Oranje: "Elke keer hetzelfde"

16 oktober 2018, 11:30

Het is Jong Oranje wederom niet gelukt om zich te kwalificeren voor een eindtoernooi en dat is uiteraard een kwalijke zaak voor het Nederlands voetbal. Cor Pot ziet dat er steeds weer dezelfde dingen fout gaan bij de beloftenploeg.

"Het is elke keer hetzelfde liedje", zegt Pot tegen de NOS. De coach werkte tussen 2009 en 2013 Bij Jong Oranje. Nadat hij vertrok, gaat het snel met de bondscoaches. "Sinds ik weg ben wisselen ze elke keer van bondscoach. Dat kan nooit bevorderlijk zijn voor de resultaten. Ze moeten een keer een stabiele staf neerzetten voor een paar jaar", vindt hij.

Het verheerlijken van de jonge talenten is volgens Pot één van de fouten. "Kappen daarmee. Dan kan het weer een teleurstelling worden", aldus Pot, die wel ziet dat er talenten doorstromen van Jong Oranje naar Oranje. Onder meer Steven Bergwijn en Denzel Dumfries deden dit. "Ronald Koeman erkent dat ook door al die talenten van Jong Oranje een kans te geven in het eerste. Ik zie heel veel positieve ontwikkelingen in ons voetbal momenteel. Maar laten we niet van de daken schreeuwen dat we goed zijn. De weg naar boven duurt nog eventjes."

Lees ookVan de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen