Memphis in de spits is logisch: "Ontwikkelingen in het voetbal"

16 oktober 2018, 13:12

Dat Memphis Depay momenteel de centrumspits van het Nederlands elftal is, vindt Art Langeler een logisch gevolg van de ontwikkelingen in het topvoetbal. De typische lange spits is volgens hem niet meer gebruikelijk.

"De tijd van een standaard, grote spits, die als aanspeelpunt fungeert en ballen erin kopt, is wel voorbij", zegt de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB tegen de NOS. "Dat is geen toeval, maar komt door ontwikkelingen in het nationale - en internationale voetbal." Memphis vult die rol prima in, ziet hij. "Het is natuurlijk tweeledig. Je moet het doen met wat voorhanden is, maar het is ook onderdeel van onze eigen filosofie."

Het voetbal is sowieso anders geworden, heeft Langeler opgemerkt. Oude principes worden steeds vaker overboord gegooid. "Voetballers zitten niet meer vast in een formatie, maar bewegen door elkaar heen met wat vaste uitgangspunten. Ook op het middenveld wordt er in het moderne voetbal meer gevraagd. Het enige dat redelijk stabiel blijft, is de verdediging. Al heb je daar ook veel backs die zijn opgeleid als aanvaller."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen