Van de Looi kiest voor handvol 'te oude' spelers Jong Oranje

16 oktober 2018, 18:40

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft voor de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Oekraïne basisplaatsen ingeruimd voor onder meer Bart Ramselaar, Richairo Zivkovic, Indy Groothuizen, Michel Vlap en Kevin Diks. En dat terwijl dat vijftal te oud is voor de nieuwe kwalificatiereeks.

Voor het volgende kwalificatietoernooi (EK 2021) geldt namelijk 1 januari als peildatum van het jaar waarin de kwalificatie van het betreffende toernooi begint. Ramselaar en co zijn dan al te oud om voor Jong Oranje uit te komen. Een opvallende keuze dus van Van de Looi, want hij had ook voor spelers als Perr Schuurs en Donyell Malen kunnen kiezen om zo alvast een team voor de komende jaren te smeden.

Van de Looi legt het voor de wedstrijd uit tegen FOX Sports. "Je kan het ook anders uitleggen: er doen zes jongens die nog in volgende cyclus mee mogen. Als je hier met een heel jong team speelt tegen een gemiddeld twee jaar ouder team, moet je je afvragen of dat goed is. We willen ook resultaat halen, het is een combinatie. Je wil ontwikkelen, een team bouwen, maar ook wedstrijden winnen."

Het kwalificatiepotje tegen Oekraïne is een duel om des keizers baard, want Oranje kan zich niet meer plaatsen voor het Europees kampioenschap van volgend jaar. De tweede plaats in de poule is het hoogst haalbare.

Lees ook: Van de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen