Koeman heeft vertrouwen in basisspelers tegen België

17 oktober 2018, 00:01

Bondscoach Ronald Koeman heeft voorafgaand aan het duel tegen België duidelijkheid gegeven over zijn sterk gewijzigde opstelling. Met zes wijzigingen ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland hoopt Koeman op een nieuwe overwinning: "Ik heb vertrouwen in de jongens die nu spelen."

In gesprek met de NOS geeft de bondscoach aan dat er wat personele probleempjes zijn. Zo keerde Virgil van Dijk al terug naar zijn club Liverpool met lichte ribklachten. "Frenkie de Jong heeft lichte kuitklachten, terwijl Georginio Wijnaldum heel veel heeft gespeeld de laatste tijd."

Mede door de afwezigheid van De Jong en Wijnaldum begint Kevin Strootman weer eens in de basis. Hij lijkt de concurrentiestrijd met De Jong te hebben verloren. "Strootman is een belangrijke speler, maar Frenkie de Jong is snel gekomen. De Jong toonde aan dat hij in de basis moest staan."

Volgende maand wacht het Nations League-tweeluik tegen Frankrijk en Duitsland. Koeman wil zich eerst focussen op de oefenpot tegen België. "Die zijn belangrijk, maar van België wil je ook winnen. Ik heb vertrouwen in de jongens die nu spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen