Nederlands elftal laat met gelijkspel prima indruk na tegen België

16 oktober 2018, 22:32

Het Nederlands elftal heeft in een prima duel met 1-1 gelijkgespeeld tegen België. Het elftal van Ronald Koeman deed niet onder voor de nummer één van de FIFA-wereldranglijst. De Belgen kwamen vroeg op voorsprong, dankzij Mertens. Danjuma maakte nog voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Het begin was voor de nummer drie van het afgelopen WK. De eerste kans was meteen raak. Eden Hazard zette over rechts voor. Via het achterhoofd van Donny van de Beek kwam de bal voor de voeten van Dries Mertens, die op prachtige wijze de openingstreffer tegen de touwen schoot. De bal verdween in de kruising: 1-0. Het bleek de opmaat voor een dominante Belgische openingsfase, waarin meerdere kansen werden gecreëerd.

Neem bijvoorbeeld de kopbal van Romelu Lukaku, na een klein kwartier spelen. Opnieuw ging een aanval over de rechterkant vooraf aan het gevaar. De spits had zijn vizier echter niet op scherp staan en kopte de bal over het doel van Jasper Cillessen. Na ruim twintig minuten deed het Nederlands elftal voor het eerst écht van zich spreken. Quincy Promes gaf de bal mee aan Memphis Depay, die aan de rechterkant van het strafschopgebied stuitte op België-doelman Simon Mignolet.

Enkele minuten daarna was België wederom dicht bij de 2-0. Een corner werd getoucheerd door Dedryck Boyata, maar de inzet van de verdediger ging nét naast. Niet veel later kwam Nederland op gelijke hoogte. Na slordig inleveren van Timothy Castagne kon Van de Beek overnemen op het middenveld. Via de gehele Nederlandse aanval werd het uiteindelijk 1-1. Van de Beek speelde de bal op Promes, die de bal op zijn beurt gaf op Depay. Depay zette Arnaut Danjuma vervolgens vrij voor Mignolet. De aanvaller van Club Brugge maakte zijn eerste interlanddoelpunt: 1-1.

Nederland kwam daarna beter in de wedstrijd, maar richting de rust werden de Belgen weer gevaarlijker. De grootste kans was voor Hazard, die op aangeven van Lukaku nét naast schoot. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-1 ruststand.

Direct na rust mocht Pablo Rosario in deze interlandperiode toch nog zijn debuut maken. Ook België wisselde een aantal keren. Invaller Michy Batshuayi was direct na rust gevaarlijk. De aanvaller schoot de bal naast het doel van Cillessen. Even alter kreeg Youri Tielemans een mogelijkheid, maar ook zijn schot spatte uiteen tegen de reclameborden. De vele wissels die ook daarna werden doorgevoerd kwamen het spel niet ten goede.

Het Nederlands elftal kwam desondanks in de tweede helft beter in het spel en deed absoluut niet onder voor de na verloop van tijd vermoeid ogende Belgen. Sterker nog, Oranje was richting het einde van het duel beter. Een kleine tien minuten voor tijd had Nathan Aké de winnende binnen kunnen koppen, maar de inzet werd prima gered door Mignolet. Niet lang daarna kopte Rosario van dichtbij naast. Tot slot had Cillessen vijf minuten voor tijd nog een prima reactie op een inzet van Batshuayi. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor Nederland met een punt uit Brussel vertrok. Dat gegeven op zich is, gezien de belangen van het duel, niet direct interessant. Het goede gevoel dat overheerst na de duels tegen onze ooster- en zuiderburen is veel meer waard.

De beoordelingen van Nederland volgen morgen in een uitgebreid rapport

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen