Belgisch voetballer Myny geeft toe te zijn benaderd voor duel

17 oktober 2018, 08:14   Bijgewerkt: 17 oktober 2018, 08:53

Voormalig Beveren-speler Olivier Myny heeft bekend dat hij is benaderd voor de verdachte degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren, einde vorig seizoen. Hoewel hij de eerste voetballer is die bevestigd dat hij is benaderd, zegt hij niet te hebben meegewerkt aan het voorstel. Vorig seizoen wilde Mechelen in de hoogte afdeling blijven door te winnen van Waasland-Beveren, maar ondanks de 2-0 zege - een overwinning die verdacht wordt te zijn verkocht - degradeerden ze.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het is een nieuwe doorbraak in het omkoopschandaal in België. Myny heeft volgens justitie toegegeven dat hij is benaderd, maar liet ook weten zijn uiterste best te hebben gedaan in de wedstrijd. Naast de voetballer van Oud-Heverlee Leuven is ook zijn zaakwaarnemer Thomas Troch een serieuze verdachte in de zaak 'Propere Handen', zoals het schandaal in België inmiddels wordt genoemd.

Troch werkt zakelijk gezien namelijk samen met spelersmakelaar Walter Mortelmans, die eveneens verdacht wordt van betrokkenheid bij matchfixing. Beiden zijn onder voorwaarden vrijgelaten, maar zijn nog altijd belangrijke verdachten. Het duo heeft zowel klanten bij Waasland-Beveren als bij KV Mechelen en had dus mogelijk belang bij het behoud van KV Mechelen. Hoewel die ploeg destijds dus met 2-0 won, degradeerden ze uiteindelijk wel. Makelaar Dejan Veljkovic zou de uitslag hebben geprobeerd te beïnvloeden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen