Harry Sinkgraven assisteert Hiddink bij olympisch elftal van China

18 oktober 2018, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Guus Hiddink heeft Harry Sinkgraven - vader van Daley Sinkgraven - als assistent bij het olympisch elftal van China. Sinkgraven werkt al langer in het Aziatische land en beschikt daarom over veel knowhow van het Chinese voetbal. De Drent is momenteel werkzaam bij de voetbalacademie Dalian INstar H&C Football Club. "Ik heb daar (in China, red.) nu in totaal drie jaar gezeten, dus daar weet ik genoeg vanaf", aldus Sinkgraven senior.

"Ik ga in China ook scouten, want de selectie waar we nu mee werken, is nog niet door onszelf samengesteld. Er zijn nog meer goede voetballers dan deze 27, maar dat is een puzzel die we nu moeten gaan maken", vertelt Sinkgraven in De Telegraaf. "Het wordt hard werken om het niveau omhoog te krijgen."

Hiddink en Singraven werken voor het eerst samen. "Een prima man, heel intelligent en een kenner van China", aldus Hiddink. "Dan kun je snel stappen maken en hoef je niet allemaal extra werk te doen. Hij zit nog tot december met activiteiten op de voetbalacademie in China. Binnenkort gaan we er een oplossing voor zoeken, want ik wil hem er graag bij houden."

De taak van Hiddink is de Chinese beloftenploeg naar de Olympische Spelen van 2020 te leiden. Deze week oefende hij tegen een B-ploeg van Vitesse (1-5 nederlaag) en de beloften van FC Utrecht (0-0).

Lees meer: Hiddink geeft China-project een kleine kans van slagen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen