Cillessen: "Hoop in Eindhoven tegen PSV onder de lat te staan"

18 oktober 2018, 18:27

Jasper Cillessen speelde met Oranje twee interlands en is blij dat hij weer wat minuten in de benen heeft. De doelman maakte dit seizoen vooralsnog geen speelminuten bij FC Barcelona en hoopt dat er spoedig verandering inkomt.

Ook in de Champions League, waar hij met Barcelona in de groep zit bij PSV, kwam hij nog niet in actie. "Ik hoop dat we ons snel plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De afgelopen twee jaar was dat na vijf poulewedstrijden het geval en mocht ik de zesde spelen. Het liefst sta ik bij onze vijfde groepswedstrijd al onder de lat: in Eindhoven tegen PSV", vertelt hij aan Voetbal International.

Barcelona won eerder dit seizoen ruim van PSV (4-0), maar toch was Cillessen wel onder de indruk van de Nederlandse ploeg. Net zoals hij dat dit seizoen van Ajax is. "Dat Ajax brutaal durft te spelen tegen een grootmacht als Bayern, zegt iets over de groei die ze doormaken. Die overtuiging zie je ook in het Nederlands elftal steeds meer terug. Ik weet nog dat Matthijs de Ligt voor het eerst meeging op trainingskamp met Ajax. Ik keek naar zijn postuur en kon bijna niet geloven dat hij pas zestien jaar was. Ook in zijn gedrag was hij al volwassen. Later heb ik ook nog met Frenkie de Jong getraind. Het is echt mooi de ontwikkeling van die jongens te volgen en dat ik ze nu bij Oranje weer tegenkom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen