Almere-captain Receveur hoopt: "Fortuna heeft het ook geflikt"

19 oktober 2018, 09:06   Bijgewerkt: 22 oktober 2018, 19:47

Tussen de gevestigde orde van de Eerste Divisie prijkt dit seizoen ook de naam van Almere City FC. Na negen duels staat de pas zeventien jaar oude club gedeeld eerste. Dat is qua historie en reputatie misschien een verrassing, maar qua selectie en ambities allerminst. Vanavond (vrijdag) wacht de kraker tegen mede-koploper Go Ahead Eagles. Samen met Almere-aanvoerder Tim Receveur blikt FCUpdate.nl vooruit.

"Go Ahead gaat het moeilijk krijgen"

Na negen duels staat Almere samen met Go Ahead en Sparta bovenaan. Afgelopen weekend stelde het team echter enigszins teleur tegen FC Volendam (2-2). "We baalden wel echt van dat duel en onze manier van spelen", zegt captain Receveur (27) tegen FCUpdate.nl. "We speelden gewoon een matige wedstrijd en daar kwam het puntenverlies bij. We waren in het weekend nog chagrijnig maar vanaf maandag hebben we weer gezegd: 'jongens we staan bovenaan'." Vanavond wacht de kraker tegen Go Ahead. "We hebben een mooie thuiswedstrijd voor de boeg. Zij hebben vertrouwen, maar weten ook dat ze het hier moeilijk gaan krijgen. Wij hebben het vertrouwen dat we vanavond ons spel weer kunnen spelen."

Of Almere City een kampioenskandidaat is, weet Receveur niet. "Daar ben ik niet zozeer mee bezig, maar ik geloof er echt in dat er dit seizoen geen ploeg is die er echt bovenuit steekt. Een aantal ploegen, waaronder de teams met een grote naam, zal waarschijnlijk lang bij elkaar blijven. Ik denk dat wij ons daarin kunnen mengen", stelt de middenvelder. "Er is eigenlijk geen ploeg die er echt bovenuit steekt, dus dan denk je 'waarom niet?' Fortuna heeft het vorig jaar ook geflikt. Als AZ met Ajax en PSV in de competitie zit, weten ze dat ze geen kampioen worden. Dat is bij ons niet zo."

"Er zitten een bepaalde kop op bij onze spelers"

Santoni

Santoni

Want dat is volgens de spelmaker geen zekerheid. "Uit ervaring weet ik dat heel veel trainers tactisch heel slecht zijn, maar als het team bijvoorbeeld net binnenkant paal scoort en wint, dan valt het niet op. Deze trainer heeft een visie, een plan en is inventief. Hij zit elke dag op de club van acht tot acht en achter elke training zit een gedachte."  (tekst loopt door onder foto)

[photo,117510,left,]"Er kan geen tafeltje meer bij in de business-club"

De aanstelling van Santoni past in het beleid van Almere, dat een vooruitstrevende club wil zijn. Dat weet Receveur, die tussen 2013 en 2016 ook bij de club speelde en in de zomer terugkeerde, ook. "Ik heb de ontwikkeling al doorgemaakt toen ik er al zat. Je merkte in die tijd al dat jongens uit de Jupiler League zeiden dat ze ook wel bij Almere wilde spelen", vertelt hij. "Als je dit jaar kijkt naar hoeveel mensen er bijvoorbeeld bij zijn gekomen op kantoor, dan zie je dat er steeds meer wordt geïnvesteerd. Ook qua sponsoren groeit het als een tierelier; er kan echt geen tafeltje meer bij in de businessclub. Er wordt goed gewerkt achter de schermen en de resultaten dragen er aan bij dat alles in een stroomversnelling komt. Dit succes is niet uit het niets."

De 27-jarige middenvelder kwam in de zomer over van De Graafschap, waar hij ondanks de promotie persoonlijk een moeizaam jaar beleefde. Hij moest genoegen nemen met een bijrol, net als het seizoen daarvoor bij VVV-Venlo. Die club nam hem in 2016 over van Almere, waar hij in zijn laatste seizoen een zware knieblessure opliep. Na twee moeilijke jaren is hij nu weer terug als vaste basisspeler.

De lacht is helemaal terug

Dit seizoen kan hij eindelijk weer lachen en is hij zelfs aanvoerder. "Vorig jaar heb ik heel veel voor mezelf getraind en dat zie je nu terug. Ik ben blij dat al het werk dat ik ervoor gedaan heb, er nu uitkomt. Ik ben echt fit en kan makkelijk negentig minuten aan. Vorig jaar in deze tijd was ik de dinsdag na een wedstrijd nog kapot. Dat ik nu fit ben, is de reden dat ik mijn niveau weer kan halen. Ik wist dat ik het kon, maar ben blij dat het er nu uitkomt. Ik had het een paar jaar geleden iets anders in mijn hoofd, maar beter laat dan nooit", zegt Receveur. Het voetbalgeluk lacht hem weer toe. Wie weet waar dat toe kan leiden.

Door: Remco Jacobi [photo,117509,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen