Henry: "Heb geen intelligentere speler gezien dan Mertens"

18 oktober 2018, 23:26

Thierry Henry maakt zaterdag zijn debuut als trainer van AS Monaco, maar heeft zich donderdag nog een keer uitgesproken over de situatie bij België. De voormalig assistent-trainer van De Rode Duivels is zeer positie over Dries Mertens.

Hij heeft een mooie tijd gehad bij België, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "We hebben vaak gepraat over waar we met De Rode Duivels naartoe wilden. Toen ik aankwam, zag ik een groep Europese topspelers, die stuk voor stuk het verschil maakten bij hun clubs. Hazard bij Chelsea, De Bruyne bij City, Lukaku bij Manchester United, Mertens bij Napoli - echt waar, ik ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens", is hij lovend.

Onder Roberto Martinez stootte België door naar de eerste plaats op de wereldranglijst. "Maar eens in België had ik niet het gevoel dat die spelers een ploeg vormden. Dat is, denk ik, onze grootste verwezenlijking van de afgelopen twee jaar geweest. Op het WK in Rusland zijn de individuen een groep geworden en bijna resulteerde dat in de wereldtitel. Bijna, want helaas hoef ik jullie er niet aan te herinneren wie ons van het WK gewonnen heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen