Bayern-delegatie eist meer respect voor ervaren spelers

19 oktober 2018, 12:35   Bijgewerkt: 19 oktober 2018, 19:00

Bayern München heeft tijdens de persconferentie vrijdagmiddag het vertrouwen uitgesproken in de ervaren spelers van de selectie. De club laat weten de berichtgeving in de media over onder anderen Frank Ribéry en Manuel Neuer 'niet langer te accepteren'. Karl-Heinz Rummenigge noemt de uitlatingen van sommige media onacceptabel én respectloos. "We zullen deze vernederende, lasterlijke berichtgeving niet meer toestaan."

Tijdens de speicaal ingelaste persconferentie – ook coach Kovac die een uur eerder vooruitblikte op het duel met VfL Wolfsburg van komend weekend wist niet waarover het zou gaan – lieten Rummenigge, technisch directeur Hasan Salihamidzic en Uli Hoeness weten niet te kunnen leven met de manier waarop de routiniers worden behandeld. "Dat was een afrekening met individuele spelers, die natuurlijk vooral voor Bayern uitkomen", sprak Rummenigge.

De manier waarop de sterspelers worden aangepakt na mindere prestaties, doet Rummenigge pijn. "De vijandelijkheid kent geen grenzen. Dat geldt voor media en voor analytici, ook analytici die bij deze club speelden", stelt hij. "Als ik over Hummels en Boateng moet lezen dat ze te oud en traag zouden zijn, kan ik alleen nog maar vragen of ze zich nog wel goed voelen."

Ook voor Arjen Robben en Ribery nam hij het op. "Zij hebben alles met deze club gewonnen. De repectloze omgang met hen, kent zijn weerga niet. Voor Bayern München is de maat vol. "Vanaf vandaag zullen we dit niet meer accepteren. We zullen deze vernederende, lasterlijke berichtgeving niet meer toestaan. We beschermen onze spelers, onze coach en onze club. We willen de schuld niet leggen bij de media. Wie niet goed speelt, verdient geen lof. Maar we willen berichten die feitelijk zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen